Wie of wat is Maes X. GCV?  
 
 
 Maes X. GCV, enkele loopbaangegevens

Maes X.GCV is een vennootschap waarin Xavier Maes werkzaam is.
Xavier Maes, geboren in 1954, heeft sinds 1982 een (ortho)pedagogische en psychotherapeutische privépraktijk. Hij studeerde aan de K.U.Leuven pedagogie en behaalde aan de U.Gent een postuniversitair certificaat counseling; verder is hij opgeleid in logotherapie (zingevingsvraagstukken) en psychoanalyse en volgde een psychotherapie-opleiding in de oplossingsgerichte systeempsychotherapie aan het Korzybski Instituut (Brugge). Hij is lid van de Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de oplossingsgerichte,cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching. Hij is ook lid en supervisor aan de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeeminterventie.

Hij heeft een ruime ervaring met psychodiagnostiek van de aandacht.

Een uitgebreide expertise kunnen opbouwen in verschillende werksituaties zoals residentieel revalidatiecentrum voor autistische kinderen en jongeren, psychiatrie volwassenen. Hij werkte 26 jaar in het ambulante en residentieel algemeen welzijnswerk. Hij leidde daar volgende teams: kinderteam, team gezins- en relationeel werk, team van de forensische unit. Hij was zes jaar kwaliteitscoördinator van een centrum algemeen welzijnswerk. Medestichter van De Dauw, behandelingscentrum voor kinderen en jongeren met autisme, en het Vertrouwenscentrum West-Vlaanderen. Hij werkt met groepen en organisaties die met het thema (geweldloze) communicatie willen werken.

Hij is een voorstaander van het belang van “het gewone” in het leven. Ontdekken wat geluk kan zijn en dit ook kunnen beleven, dikwijls met veel beperkingen, is voor ieder van ons een uitdaging, maar zeker de moeite waard..

 

 

  Home

Relatietherapie en psychotherapeutische begeleiding

Hoe wordt er gewerkt?

Wie of wat is Maes X.GCV?

Hoeveel moet ik betalen?

Hoe is de praktijk te bereiken?